News

CSP Zeebrugge verhoogt fumigatiekracht naar 500 containers per week

CSP Zeebrugge vergroot zijn zone voor fumigatie (ontsmetten met gas) van 16 naar 100 containerplaatsen, goed voor 500 per week. De diepzeeterminal verwacht een sterke groei in Duitse en Franse boomstammen bestemd voor klanten in China.

CSP Zeebrugge breidde zijn fumigatiecapaciteit uit van 16 naar 100 containerplaatsen. “We verwachten een sterke groei in de export van Franse en Duitse boomstammen naar China”, zegt managing director Carla Debart. “Met een 100 plaatsen kunnen we tegelijkertijd 50 containers fumigeren en 50 containers ventileren. Dat brengt onze capaciteit op 500 containers per week.”

De uitbreiding werd gerealiseerd in samenwerking met de techniekleverancier Descroes uit Antwerpen en de Zeebrugse havenkapiteindiensten. “Met deze zone kunnen we direct op de diepzeeterminal fumigeren zonder extra shunting of transportkosten.”

Boomstammen zijn opstap naar meer

Met die investering – bedrag onbekend – positioneert Zeebrugge zich verder als Europese uitgangspoort naar Chinese afzetmarkten voor gefumigeerde commodities. “Voor de boomstammen zijn we goed gelegen ten opzichte van de regio’s West-Duitsland en Noord-Frankrijk, waar ze gekapt worden. De stammen worden vanuit Frankrijk aangeleverd per truck en vanuit het Ruhrgebied – met name Duisburg – per truck, per trein en in de toekomst per barge”, zegt Debart.

Ze wijst erop dat die houttrafiek een opstap kan betekenen voor een breder potentieel uit Frankrijk en Duitsland: “Hiermee zetten we een synchromodale corridor op om deze en andere volumes vanuit die regio, structureel te ontsluiten.”

source: Roel Jacobus / Flows

We use cookies to give you the best online experience. Please let us know if you agree to all of these cookies.

Read more