News

Januari absolute recordmaand voor CSP Zeebrugge Terminal

COSCO Shipping Ports heeft vorige maand een overslagrecord gerealiseerd op zijn terminal in Zeebrugge. De containertrafiek steeg er met maar liefst 23%. Ook Antwerp Gateway deed het goed met een groei van 16,3%.

Omwille van congestie in Felixstowe en Antwerpen en arbeidsonrust in Rotterdam, heeft CSP Zeebrugge Terminal in januari heel wat afgeleide schepen behandeld, waaronder de ‘MSC Camille’ (14.036 teu) en de ‘Ever Govern’ (20.244 teu). Die extra aanlopen hebben de terminal een nieuw maandrecord opgeleverd.

Uit de jongste cijfers van COSCO Shipping Ports blijkt dat er in Zeebrugge vorige maand 79.700 teu werd behandeld. Die forse stijging van 23% is des te opmerkelijker omdat januari 2020 met een trafiek van 64.800 teu ook al de beste maand van vorig jaar was.

Antwerp Gateway

Bij Antwerp Gateway aan het Deurganckdok werd aan de waterkant in januari volgens COSCO Shipping Ports 196.800 teu behandeld. Dat is 16,3% meer dan in januari 2020, maar het overslagcijfer blijft wel nog ver onder de 219.500 teu uit de beste maand van vorig jaar (oktober).

De derde terminal waarin de Chinese containerbehandelaar in de Benelux participeert, is de ECT Euromax in Rotterdam. Daar piekte de overslag in november vorig jaar nog op 242.400 teu, maar bleef de trafiek in januari beperkt tot 197.700 teu (-4,7%).

Yantian

Wereldwijd heeft COSCO Shipping Ports vorige maand 2,7% meer containers behandeld. De groei werd deze keer vooral in eigen land gerealiseerd, want op alle buitenlandse terminals daalde de overslag met 2%. Dat laatste was onder andere het gevolg van een forse trafiekdaling van 14% in Piraeus, waar slechts 363.700 teu werd geteld.

Opvallend is de sterke groei op de grootste containerterminal in de portfolio van de Chinese terminaluitbater. Het gaat om Yantian Int’l Container Terminals in Shenzhen, waar in januari 1.327.700 teu behandeld werd, wat 24,1% meer is dan in de eerste maand van vorig jaar.

BRON: FLOWS.BE – Stefan Verberckmoes

We use cookies to give you the best online experience. Please let us know if you agree to all of these cookies.

Read more