News

CSP Zeebrugge mag MSC vanaf nu ‘vaste klant’ noemen

De Zwitserse rederij MSC heeft vandaag in een mededeling aan de klanten officieel de opname van Zeebrugge in het netwerk bevestigd. De kusthaven ontvangt een wekelijkse dienst vanuit de westkust van Zuid-Amerika.

Hoewel de communicatie van MSC stelt dat Zeebrugge zal toegevoegd worden aan het vaarschema van de Zuid-Amerikadienst, is dat niets nieuws. De schepen van die lijndienst meren in de praktijk al sinds december vorig jaar zo goed als wekelijks bij CSP Zeebrugge Terminal af. Zoals Flows eind vorig jaar al meldde, was dat vooral om er Britse importlading te lossen.

Na een half jaar krijgen die ‘tijdelijke’ ad-hocaanlopen dus eindelijk een definitief karakter, wat voor COSCO Shipping Ports goed nieuws is omdat MSC nu een ‘vaste klant’ genoemd mag worden. Het officialiseren van de Zeebrugse aanlopen heeft overigens geen gevolgen voor Antwerpen of Rotterdam, die hun respectievelijke aanlopen behouden.

Unieke rotatie

De zogenaamde ‘NWC – USA – SAWC Service’ wordt verzekerd door negen schepen met een capaciteit van 6.732 tot 12.108 teu (zie foto). Hun rotatie in Noord-Europa is uniek, omdat die uitsluitend Beneluxhavens omvat met aanlopen in achtereenvolgens Zeebrugge, Rotterdam en Antwerpen.

Vanuit de Scheldehaven wordt nog koers gezet naar MSC’s Portugese hub in Sines, waarna de oversteek gemaakt wordt richting Caucedo, Cristobal, Rodman (Balboa), Buenaventura, Callao, San Antonio, Coronel en Valparaiso. De terugweg gaat via opnieuw Callao, Rodman, Cristobal en Caucedo rechtstreeks naar Zeebrugge.

We use cookies to give you the best online experience. Please let us know if you agree to all of these cookies.

Read more